Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2014 11:37 - Основни групи на парфюмните аромати
Автор: parfimo Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 831 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.08.2014 11:52


  Основни групи на парфюмните аромати  image


Има ли значение от каква група е съставен нашият парфюм или
просто си купуваме
последния промоционален аромат който е пуснат на пазара? Какво ще рече "групи на парфюмните аромати" и защо не бива да ги пренебрегваме?

Парфюмната индустрия днешно време е сред водещите и най-добре развили се. Модерните технологии само допринасят за синтезирането и извличането, на всякакви аромати от заобикалящата ни окололна среда. Което прави избора ни за аромат който да позлваме още по-труден.

Ето тук вече на помощ ни идват, основните парфюмни аромати.

В световната парфюмерийна индустрия се използват няколко основни групи аромати.

Първата и най-голяма група която ще споменем е групата на флоралните аромати- Вие сте приятен за общуване човек и пред шумните събирания предпочитате уюта и топлината на домашна атмосфера, която благодарение на Вас никога не е еднообразна. Тези аромати отговарят на такава самоличност.

Следващата група от парфюмни аромати са дървесните. Дървесните аромати подхождат както на господата така и на дамите. Те идеално подчертават решителност и спокойствие. Това са ароматите използвани за парфюми още в древността.

Зелените аромати-те напомнят за свежите и прохладни пролетни утрини и лезени поля покрити с роса.Те включват свежестта и хладината която носят със себе си лавандулата, ментата, зеленият чай и розмаринът.

Ориенталските аромати са предназначени за любителите на източните аромати. Тях винаги можем да ги разпознаем по екстравагантните аксесоари и ефектната външност. Щом заговорихме за Изтока не мислите ли, че той ухае на ванилия, кехлибар, сандал и смола.

Хората предпочитащи плодовите и цитрусови аромати се отличават със завидно чувство за организираност. Те разчитат на личният опит и точната стратегия. Групата на цитрусовите плодови аромати носи със себе си лекота и свежест за това се смята особенно походяща за летния период от годината.

Пикантните аромати се характеризират с топли, горчиви и лютиви подправки като черен пипер, индийско орехче и канела. Ако вие сте топла и приветлива личност, нямаща проблеми с това да е в центъра на вниманието и под светлините на прожекторите, това е групата аромати за Вас.

Морските аромати носят със себе си прохладата, свежестта и силата на големият океан. Те биха Ви освежили и донесли неуписуема енергия дори и през най-горещият летен ден.

Алдехидите са химични съединения които не се определят с приятна миризма. Те се използват за подсилване и придаване на характерна острота на парфюма. Но през далечната 1921 година именно посредством алдехиди бива създаден най-големият парфюмериен хит-  Chanel №5.

Както и Вие самите бихте заключили не е никак добра идея просто да се хвърлим на първия ни попаднал парфюм. Трябва добре да помислим и преценим точно какво ароматно настроение ще носим със себе си.
Защото парфюмът е много повече от просто аромат. Той е и нотката, която създава във всеки един от нас емоции или носи спомени за минали случки.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: parfimo
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 128697
Постинги: 173
Коментари: 0
Гласове: 8
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930